Despre

Salut,

Ma numesc Sergiu, am 30 de ani si sunt un mic antreprenor din (sau in) Romania. In acest blog vreau sa va povestesc ce si cum am facut si ce am de gand sa fac, fara exagerari sau falsa modestie.

Vreau sa fac acest lucru dintr-un motiv – de a imparti experiente, trairi, succese si esecuri cu tineri-intreprinzatori care sunt la inceput de drum, din punctul de vedere a unui mic intreprinzator. Cu siguranta aceasta ma va ajuta sa vad perspectiva catre viitor.

M-am nascut in Moldova, Republica Moldova si am ajuns in 1992 pentru prima data in Romania. Era primul contact cu noua oranduire sociala numita Economie de Piata. Cele mai izbitoare momente care mi le amintesc de atunci au fost – restaurantele si videocasetofoanele.

Ulterior, in 1997 am ajuns iar in Romania, printr-un schimb de experienta al Fundatiei Soros si anume un program de a le arata copiilor din Moldova cum se sarbatoreste craciunul in Romania. Eu am ajuns „repartizat”, fara ca sa stiu, la o familie cu un nume foarte cunoscut atunci. Probabil ca imaginea unui dintre cei mai mari industriasi ai momentului m-a facut sa ma hotarasc ca vreau sa fiu antreprenor, copii sunt usor influentabili de impresii puternice.

Ulterior am aplicat si intrat la Liceul Economic din Focsani, dupa care Facultatea de Stiinte Economice din Oradea. Pe parcursul facultatii am avut multe incercari tineresti de a incepe o activitate comerciala – firma ce butlering in Oradea (valeti, shopping, plata facturi, etc.), faceam icre de peste sintetice in camera de camin, fier forjat, magazin online gadget-uri mobile digits.ro si revista online de teste hardware cnews.ro etc. – dar lipsa de experienta, viziune si capital le opreau de la inceput.

In 2005 lucrand ca traducator la o rafinarie din Ploiesti am auzit de o nevoie speciala a institutiei si m-am oferit sa o satisfac – era necesara solutionarea problemei distrugerii cablurilor electrice de catre sobolani – asa am facut primul „deal”, am furnizat intreprinderii la care lucram alarme cu ultrasunete anti-rozatoare.

Asa am pornit afacerea cu aparate cu ultrasunete impotriva rozatoarelor. Din primele castiguri am comandat realizarea site-ului de prezentare care avea si rolul de magazin online, site-ul sa indexat bine si a inceput sa sune telefonul. Dupa o perioada de mers in paralel cu vechiul job si firma m-am hotarat sa renunt la locul caldut si bineplatit de munca si sa ma mut la Bucuresti ca sa fac ceea ce am vrut sa fac mereu. Ulterior am infiintat inca alte doua societati in domenii de activitate diferite – furnizare de consumabile si echipamente curatenie SaniTex si import si montaj paroseli suprainaltate FloorTex.

In 2013 grupuletul nostru de firme – impreuna cu cei 15 colegi – se apropie incet dar sigur de o cifra de afaceri cumulata de aproape 1,0 mln. EUR. Avem birouri in trei tari – pe langa Romania – R. Moldova si Ucraina, activan pe o piata de nisa. Cu toate acestea eram demult in cautarea unei idei mai grandioase decat ce faceam pana acum, cu orizonturi mai mari.

In acest an am plecat de la managementul curent al firmelor existente pentru a deschide din 2014 primul restaurant in franciza din Romania a retelei de pizzerii self-service Dodo Pizza, retea pe care sunt sigur putem sa crestem intr-o retea nationala puternica. Pana in 2020 tintim sa avem 40 de locatii in majoritatea oraselor mari din tara.

In acest blog voi descrie cum a fost acest drum lung si anevoios si cum decurge el in continuare.

Live Show pe bune!

Reclame

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s