Re-formatare

08/08/2017 — Scrie un comentariu

Acum o saptamana am deschis, intr-un final, restaurantul Bucuresti-1. Am constientizat ca am investit prea mult efort, mai mult decat am anticipat si rezultatul a fost acelasi – finalizarea si pornirea unui restaurant intr-un semestru, si trebuie sa mai facem inca doua in celalalt semestru in care deja suntem intrati bine. De ceva timp tot mai des ma lovesc de gandul ca trebuie schimbat, cu cat mai repede, sistemul de management. Pana acum a fost joaca de-a startapul, de acum incolo – fara sistematizare, planificare si control – nu vom putea mentine ritmul pe care ni-l dorim.

Am inceput prin a cauta oameni cu experienta, care ne pot arata cum se poate lucra altfel. L-am chemat la noi pe Arteom, care a plecat de la Dodo Pizza centrala si s-a apucat de consultanta. Ciudat desigur, tipul are 25 de ani, dar in sistematizarea lucrurilor e bun. Inteleg ca eu si noi trebuie sa le implementam, dar ma minunez inca cum o vom face.

Astazi am facut prima scrum-sedinta zilnica. Am gresit ca am facut-o cu telefoanele in mana, stand pe scaun – cam prea comod. De maine incepem cum trebuie, fix 15 min, in picioare, fara nimic care sa distraga atentia echipei pe-alaturi.

Cu cele zilnice incepe sa para simplu. Zilnic scrum-sedinta la inceputul zilei 08:30 cu toata echipa: Stela (HR), Victoria si Natalia (Marketing), Ionut (Start-UP) si Firica (conta). Eu – in rol de scrum-master. Toti trebuie sa fie prezenti cu orice pret, nu esti fizic – esti in skype, dar esti. Stabilim sarcinile zilnice pe ziua viitoare, le analizam pe cele din ziua anterioara si ne dam fiecare o nota pe ziua de ieri.

Acum mister par sedintele sprinturilor saptamanale. Ce discutam? Cum impartim elefantul saptamanal in bucati digerabile si le facem? Care e parte a elefantului e mai prioritara ca cealalta?

Trebuie re-formatat stilul de management. Cel actual a ajuns la limita. M-am contemplat prea mult intr-un micromanagement excesiv. Cand vad un servetel pe jos – incerc sa ma abtin sa-l ridic 🙂 chiar daca ieri nici nu ma gandeam ca trebuie ridicat. Dar degeaba, nu voi putea ridica servetelele in 20 de locuri simultan.

Lucram mai departe.

Anunțuri

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s