Vine vine nu primavara, OPC-ul :)

23/07/2015 — Scrie un comentariu

THE SIMPSONS: Lisa enlists the services of Annie (guest voice Kristen Wiig), an intense, jumpy FBI agent to help her unravel the truth after Homer returns a changed man from a nuclear power plant operating convention in the all-new "Homerland" 25th season premiere episode of THE SIMPSONS airing Sunday, Sept. 29 (8:00-8:30 PM ET/PT) on FOX. THE SIMPSONS ™ and © 2013 TCFFC ALL RIGHTS RESERVED.

Acum doua zile incepeam ziua bine merci in pizzerie, cand vad de departe ca o doamna imi arata insigna ca in filmele cu FBI 🙂 Ma duc sa vad de unde mai e doamna, sa adeverit ca e de la Directia Sanitar Veterinara 🙂 Le-am oferit halate / bonete / botosei si hai sa facem „excursie” in bucatarie. Culmea ca insusi cei care ar trebui sa nu, se impotrivesc psihic cel mai tare sa respecte normele 🙂 dar pana la urma cu zambete si amabilitate le-am convins sa-si puna si boneta in cap peste coafura aranjata.

Ei bine, ne-am primblat, mi-au facut doua observatii ca baxurile de Pepsi stateau la podea si nu e voie si ca intre sacii de faina trebuie sa fie un spatiu de 10 cm la depozitare, au facut un proces verbal si ne-au dat 3 zile pentru solutionare. Foarte dragute doamnele.

Peste cateva ore ma suna curierul plecat la comanda si emotionat imi zice ca vine OPC-ul. Ei comandase la ei pizza si veneau cu comanda la noi sa ne certe 🙂

Subiectul era o reclamatie a unui Client care ne reclama ca greutatea nu coincide cu cele declarate. Noi am luat gramajele de la furnizor, ei le au foarte generaliste 500gr. toate pizzele mici, cele medii intre 700-800, etc. Dar se pare ca trebuie sa le avem la fix 🙂 De aceea ma uitam eu ca la alte pizzerii (cele care scriu) din oras scrie 375gr., cu precizie. Am inceput sa le ajustez pe site la fix.

Ma gandeam sa sun Clientul care a facut reclamatia si sa-i multumesc (pe bune), ca fara ea nu era sa ne apucam de gramaje 🙂 dar mai intai sa termin cu cantaritul.

Ne-au chemat peste 2 zile la sediul OPC sa le aducem cantarul, daca e autorizat sau nu, acolo se decidea ce amenda sa ne dea. O doamna vroia sa ne dea 1000 lei, minimul, alta doamna ezita – sa-l intrebam pe seful, care a zis nu, 2000 sa fie 🙂 Sunt foarte curios daca cunoscutul inspector Dn. Susanu a lucrat vreodata in mediul privat, sau doar pe cealalta parte a baricadei, ca si functionar public? functionar public platit din impozitele si TVA-ul generat din acele imm-uri care aduc pana la 65% din PIB.

Cam asta-i povestea cu OPC-ul, se iau de astia mici, ca de cei mari sa se ia – nu-i tin coiţele 🙂 sau nu-i lasa „mama-tata” 🙂

Numai la o tura pe la rafturile din retelele mari observi zeci de abateri de care poti sa te ei: feta de la Olympus – scrie feta, dar nu e feta. Pizza congelata de la Dr. Oetker scrie Pizza Prosciuto, dar nu are un gram de prosciuto pe ea, doar sunca, etc., mozzarella marca Selgros – nu e mozzarella (o punem in cuptor si se arde, ce inseamna ca are grasimi artificiale in loc de cele din lapte). Si astea doar in domeniul meu. Altele nu stiu.

PS. dar ce-i drept, au si cei de la OPC dreptate, daca ei n-ar fi – comerciantii s-ar dezlantui negativ, din pacate 🙂

E nevoie de OPC, dar unul mai putin arogant, mai cu mainicele suflecate la camasa, mai putin la costume la patru ace. Care sa asiste pe cei care vor sa faca lucrurile corect, nu sa faca show in media din fiecare „descoperire”, sa-si adune capital de imagine personala 🙂 Dar in orice caz – trebuie sa fie.

Eu sunt bucuros ca am facut un prim contact si singura problema au fost gramajele, prindem experienta, devenim tot mai buni.

Spor voua!

Anunțuri

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s