ultimele vesti de pe santier

29/05/2014 — 2 comentarii

2014-05-29 10.32.54

Cum am inceput cautare furnizorilor – prin cunostinte am apelat la o firma din Brasov, cu care am discutat toata constructia. In toate intalnirile si dezbatele noastre simteam ceva ce ma deranja. Cei care se ocupa de ventilatie ofereau niste preturi mai mari pe materiale decat piata, in oferta de ventilatie m-am trezit si cu CAS pentru angajati trecut ca categorie separata. Ce treaba am eu ca client de CASul platit de executant angajatilor? 🙂

Eu judec ofertele dupa alte criterii – totul trebuie sa fie simplu si transparent – atat costa materialele, atat costa manopera. Punct. Fara alte tertipuri. Eu sunt consitent ca orice firma trebuie sa aiba profit, dar fara sa exageram.

Am cutreierat absolut toata piata de materiale si am aflat si de gresie rectificata ieftina din China, pana la cea scumpa de la Marazzi.

Pana la urma am hotarat sa mergem pe varianta mai moderna de ventilare/climatizare/incalzire – cea cu chiller si convectoare – ca bani, iese la fel ca si varianta clasica – calorifere, aere conditionate si ventilatie – doar ca este mai elegant – nu ai caloriferele albe care nu se integreaza in design si nici casetele de aer conditionat care atarna anapoda. Sa vedem – sper ca nu am gresit increzandu-ma in firma care se ocupa de acest aspect.

2014-05-28 17.41.47

Pe partea constructiilor – proprietarul spatiului mi-a recomandat o firma de constructii – eram sceptic de la inceput, ma gandeam sa nu ma umfle, dar pana la urma sau adeverit ok baietii, operativi si fermi.

Astazi am primit usile pentru camerele frigorifice, fabricate la Tulcea si canapelele de restaurant, fabricate la Cluj – ma bucur ca macar cu astea banii nu pleaca din tara, ci raman aici la noi, pe loc. Dar au fost si pret/calitate cei mai ok.

Ieri am aflat ca trebuie sa refacem zona toaletelor – erau doar cate o cabina barbati/femei si trebuie sa fie minim 2 ca sa nu avem probleme cu avizarea la Sanepid. Si chestii din astea apar tot timpul, care trebuie corectate din mers. Dar cu siguranta la al doilea restaurant va fi mult mai fluent 🙂

Nu este ca in cartea lui Remarque – Nimic nou pe frontul de Vest – este chiar invers, o multime de muncitori, unii sparg gauri de usi, altii pun canalele de cablu, ceilalti trag tevile de apa. Si totul trebuie gestionat – muncitorii incearca sa faca dupa proiect, dar acolo unde proiectul nu se pupa – fac cum le e mai usor/mai putin material/mai putina munca, etc 🙂 Dar noua ne trebuie sa iasa perfect, chiar daca proiectul (proiectat la mii de km distanta) nu este perfect.

Pe langa toate astea am pornit numarul 0800 080 080, acum este in teste. Am rezolvat SMS sendingul pentru verificarea numarului de telefon la inregistrarea contului pe site, am facut o frumusete de bon fiscal care sa-l emita imprimanta fiscala si multe altele 🙂

bon2

Zi buna voua!

Anunțuri

2 Răspunsuri sa ultimele vesti de pe santier

  1. 
    Carmen Nicolae 11/06/2014 la 21:29

    Referitor la refacerea toaletelor : in munca mea de teren, am invatat ca pozitionarea chiuvetelor trebuie sa fie la minim 1,5 m fata de closet. Sper sa te ajute acest detaliu, ptr a fi in regula atunci cand se vor face avizarile, 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s