viitorul suna bine

15/03/2014 — 2 comentarii

koala
Salutare tuturor!!!

Sper ca in viitorul foarte apropiat sa ne decidem cu spatiul, sa semnam contractul si sa incepem renovarile. Recunosc ca sunt putin invidios pe francizorii cu care am invatat, care deja pun gresia, dar totul la timpul sau.

Intretimp faceam calculele pentru delivery-ul nostru. Partea de livrari ar trebui sa fie minim. 60% din vanzari, adica o componenta majora. Avand in vedere preturile permanent in crestere pentru carburanti, ne tot gandim mai mult si mai mult la transport electric si anume scootere electrice cu baterii reincarcabile.

Tesla Model S pare ceva rupt din filmele SF acum, dar probabil peste 10 ani se va intampla saltul ca si evolutia telefoanelor mobile 1998 -> 2008.

Scooterul din poza se numeste Koala, costa adus in Romania cca. 1800 EURO fara TVA si are o autonomie de cca. 70km in oras de la o incarcare (care dureaza 8 ore). Un plin pentru 70km de autonomie urbana costa cca 2 lei. Avand in vedere toate acestea pret/performante/cost exploatare – vad ca serviciul de livrare bazat in totalitate pe vehicule electrice sa fie 100% viabil si dincolo de trenduri – eficient economic.

Pentru un PR si mai bun, putem monta pe fiecare pizzerie panouri solare si partial incarca aceste scutere cu energie verde.

Singura problema – iarna in primele 2 zile cand ninge si drumurile inca nu sunt curatate. Dar pentru acele zile/saptamani – gasim o solutie ca sa putem livra in timp.

Acum prioritar este deschiderea restaurantului si livrarea prin metode clasice – scootere benzina. Dar imediat dupa deschiderea restaurantului vom aduce o Koala si o vom testa in conditii reale – pante, incarcare, etc. – daca rezista, mutam toata livrarea pe electric.

Un weekend placut Va doresc!

2 Răspunsuri sa viitorul suna bine

  1. 

    Ideea nu e rea cu scootere electrice …dar nu este tocmai practica pentru o pizzerie deoarece:
    1. Intro zi de livrari se fac mult mai multi km decat cei 70 autonomie , se fac in jur de 130-150km pe tura de 12 ore . Si atunci iti trebe 2 scootere la un șofer … deci nu mai e rentabil
    2 . Brasovul este cam pe dealuri si autonomia aia o sa scada drastic …
    3 . Iti recomand mai degrabă niste masini micute gen spark , corsa, panda pe care sa le montezi GPL .
    Am lucrat in livrari pizza la cea mai mare firma de pizza din BV (BLUE VIKING) si stiu un pic cum sta treaba…
    oricum abia aștept sa mananc o pizza de la voi

    • 

      Sergiu neata!
      Din perspectiva autonomiei am ales modelul asta fiindca are baterii detasabile, se poate face o camera separata pentru incarcari de baterii, pui un incarcator mai de forta 380V sa le incarce mai repede si sa avem mai multe seturi de baterii – asa rezolvam practic o autonomie nelimitata.

      Singura problema care ai zis-o si o vad si eu sunt pantele, in Brasov sunt destul de mari 🙂 de aceea vreau sa aduc un scooter de test sa-l incercam daca-i ajung cei 3kW putere sau trebuie mai fortos.

      Cu GPLul ai dreptate, momentan e cea mai economica solutie de transport si la inceput sigur pe asta vom merge, dar Electric suna bine si din punct de vedere social si devine din ce in ce mai convenabil ca si cost.

      Merci mult, in vara deschidem! O saptamana faina!

Lasă un comentariu