eficienta noastra cea de toate zilele: Centru de Productie si Logistica

28/01/2014 — Scrie un comentariu

10137055703_2983835c0d_z

Salut tuturor!

Faceam astazi aluatul si ma gandeam ca in orice activitate legata de retail – fie vorba de magazine, restaurante fast-food sau alte fmcg-uri 🙂 ai nevoie de un centru de distributie in care sa coordonezi toata miscarea de marfa astfel ca la raft in fiecare zi sa fie oua proaspete. Daca trecem pe centura Ploiestiului si cea din Turda – vedem hub-urile Kaufland, in Popesti-Leordeni e logistica Mega-Image.

Imaginati-va ca sunt foarte multe produse cu perioada de valabilitate scurta – legumele „dureaza” doar cateva zile. In spatele simplei existente a salatei la raft in fiecare zi stau oameni, softuri, camioane si statistici – daca aduci prea mult – pierzi pentru ca expira, daca aduci prea putin – pierzi – pentru ca ai pierdut vanzarea.

La fel si noi, in domeniul alimentatiei publice in masa: vom avea un centru de productie si logistica care sa coordoneze toata aprovizionarea si sa prevada fluctuatiile de cerere. Producem centralizat aluatul, astfel incat sa scoatem aceasta operatiune din restaurante, salvand spatiul inchiriat care este foarte scump si mai bine alocam tot ce putem zonei de servire a Clientilor. Si in al doilea rand – in fiecare restaurant vom avea aceeasi calitate a aluatului – cel mai bun. Fara baza perfecta nu putem avea un wow-produs asa cum vrem sa fie pizza noastra.

Va voi face o mica excursie in Templul Aluatului 🙂

10137145114_9f4a936032_z

Aici ca si in fiecare locatie Dodo – aici avem Cultul Curateniei – totul este perfect curat.

10136098355_05dcac1bd7_z

Seful Centrului controleaza calitatea aluatului produs si gestioneaza logistica ingredientelor venite de la furnizori.

10136248825_d32777f37e_z

Tot aici sunt spalate toate navetele cu care transportam aluatul.

10137911595_cbe49f204e_z

Tot aici in frigiderele de capacitate mare pastram toate ingredientele pentru pizza. Le inventariem constant ca sa stim cantitatea, termenele de valabilitate, principiile FiFo de rotatie.

Mai departe ne pregatim de cea mai importanta responsabilitate a centrului: productia aluatului.

10136185674_4635fdeec8_z

Verificam cantitatile necesare de produs astazi: cate mici, medii si mari.

Aluatul nostru este 100% natural, contine doar apa, faina, drojdie, sare, zahar si ulei rafinat. Nu contine aditivi, E-uri si nu se congeleaza. Este un aluat viu.

10136269656_1c6b037198_z 10136216994_ec5fdc303b_z

Adaugam in malaxor apa, putin zahar si sare.

10136423346_bd8daceb1f_z

Adaugam faina din soiuri tari de grau, special selectionata si pastrata in conditii optime pentru cel mai bun aluat de pizza.

10137969583_12192f7016_z (1)

Toate operatiunile sunt controlate de seful de productie prin geamul panoramic din biroul sau.

10150844944_6494a0fcdd_z

Inspectorii sau managerul general pot urmari de oriunde situatia din CLP in orice moment prin toate camerele video montate in fiecare zona.

10137269536_79953d6b8c_z (2)

Avem grija la fiecare detaliu, pentru ca totul sa fie perfect.

10137055703_2983835c0d_z

Dupa ce avem aluatul pregatit, portionat si rotunjit, acesta se depoziteaza in frigider pentru 2 zile pentru maturizare.

10137348074_f42f379b0d_z (1)

Doar dupa maturizare aceste pleaca catre fiecare pizzerie si poate fi folosit pentru a pregati cea mai sanatoasa si gustoasa pizza.

Investirea intr-un asemenea centru este un pas indispensabil pentru a putea oferi constant cea mai buna calitate a produsului si extinderea retelei. Ne concentram pe procese de business separate: scopul centrului de productie si logistica este sa asigure resursele de lucru restaurantelor. Scopul restaurantelor este sa foloseasca cat mai eficient resursele si spatiile pentru a servi cat mai multi Clienti si cat mai bine fiecare Client.

O zi profitabila tuturor!

Anunțuri

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s