Plan 2020

20/01/2014 — 2 comentarii

The Sky's the Limit

Salutare tuturor!

Recunosc – niciodata nu am planificat mai departe de un an. E timpul sa incep, in general 2014 va fi anul unui constant inceput. Am inceput sa vad altfel lucrurile, sa inteleg ca orizontul este atat de departe cat vrei tu sa fie si sa fac planuri.

2014:

In Martie 2014 vom incepe renovarile, formarea echipei de start-up si pregatirile generale pentru ca in Iulie 2014 deschidem primul restaurant Dodo Pizza in Brasov.

Restaurantul va fi varianta clasica, pentru zone semi-centrale sau centre de cartiere rezidentiale mari. Pentru cei care cunosc Brasovul: Centru-Centru Civic sau Astra-Calea Bucuresti. Vom forta puternic atragerea de oameni in restaurant prin promotii flash pentru mic dejun, promotii pentru atragerea grupurilor de prieteni mari peste 8 persoane, evenimente permanente pentru copii.

La trei luni pline de activitate, in Octombrie 2014 stabilesc un target minim de 100 000 lei cifra de afaceri lunara.

XcAazeO-CncrNYfFsCjUJ8

In Septembrie 2014 voi gasi din echipa restaurantului persoane care pot administra un nou proiect de deschidere si vom incepe sa cautam spatii in Ploiesti pentru deschiderea unui restaurant. In paralel – voi cauta finantare pentru acest al doilea proiect. Sunt sigur ca atingand parametrii cu primul restaurant-pilot, sa gasim un investitor in urmatoarea perioada va fi realist.

In Decembrie 2014 incepem renovarile si pregatirile celui de-al doilea restaurant, la Ploiesti. Pana la stabilirea unui Centru de Instruire Dodo pentru pregatirea personalului, rolul acestuia va fi realizat de restaurantul Brasov 1. Lansarea restaurantului de la Ploiesti o planificam pentru Aprilie 2015.

In paralel, in T-4 din 2014 lucram la realizarea Centrului de Productie si Logistica (CPL) si a call-center-ului in Brasov. CPL va asigura cu aluat si ingrediente aprovizionate centralizat pentru toate locatiile prezente si viitoare intr-o raza de 150-200km. Astfel vom obtine o calitate constanta la fiecare locatie si controlul costurilor la ingrediente. Iar callcenter-ul propriu va exclude din fiecare pizzerie activitatea de preluare a comenzilor si le va gestiona centralizat, pentru toate orasele folosind un numar telVerde tip 0800 8XX XXX – cu toate apelurile gratuite, chiar si de pe mobil.

10137269536_79953d6b8c_z10137969583_12192f7016_z

2015:

In primele doua trimestre ne vom ocupa de cautarea de spatii pentru alte doua restaurante – unul la Buzau si/sau Targoviste pentru a testa modelul in orasele mici, sub 100 000 locuitori. In prezent francizorul testeaza si modelul DodoPizza Express – pentru food-court-urile mall-urilor. In cazul in care modelul va fi unul fezabil – vom analiza deschiderea unei locatii Express in unul din mall-urile in orasele in care vor exista deja locatii „de oras”.

BDQ7uJqFPucDodoPizza Espress – 7 minute sau pizza gratis!

Incepand cu jumatatea lui 2015 vom promova activ Franciza DodoPizza pentru orasele din provincie – vom avea doua locatii deschise cu un istoric, care putem sa le luam ca studiu de caz pentru viitorii francizati. Vom cauta pizzerii din orase mici care au deschiderea si aceeasi viziune – transparenta, trafic si rentabilitate maxima. Vom analiza orase si eventuali parteneri in Rm. Valcea, Sfantu Gheorghe, Miercurea-Ciuc si alte orase in zona de acoperire a Centrului de Distributie si Logistica si a Centrului de Instruire din Brasov.

Astfel la sfarsitul lui 2015 vom avea minim 3 locatii proprii „de-oras”, o locatie de foodcourt si Centrul de Distributie si Logistica.

In a doua jumatate a lui 2015 vom investi in realizarea unui Centru de Instruire – Dodo School ca institutie separata de reteaua de restaurante in care vor fi instruiti pizzamakeri, sefi de tura, manageri de restaurant – care sa pregateasca personal pentru viitoarele deschideri.

2016:

In 2016 planificam sa intram pe piata din Bucuresti cu 3 sau 4 restaurante pentru a acoperi 90% din oras cu livrare prompta care sa respecte promisiunea noastra „60 minute sau pizza gratis”. In prezent analizam aceasta perioada din perspectiva reducerii timpului de livrare la 39 minute sau pizza gratis, dar depinde de mai multi factori.

In capitala vom folosi experienta acumulata in materie de materiale, amenajari, mobilier si vom pregati un design care sa atraga publicul mai alintat de concurenta.

10250600146_e2cc8fa7e8_z

Deschiderea restaurantelor din Bucuresti va fi realizata in paralel cu deschiderea Centrului de Productie si Logistica in perimetrul orasului care va deservi capitala si zona de sud – Constanta/Giurgiu.

Din 2017 si pana in 2020 vom deschide activ atat din surse proprii cat si in parteneriat cu investitori locatii in orasele mari din provincie – Constanta, Sibiu, Cluj, Bacau, Iasi. Vom atrage mare atentie la deschiderile de noi mall-uri pentru – in cazul in care modelul DodoPizza Express va fi unul fezabil.

In aceasta perioada va fi necesara realizarea unui Centru de Productie si Logistica la Cluj, pentru a acoperi logistic zona de vest. Vom analiza opurtunitatea deschiderii acolo si a celui de-al doilea Centru de Instruire Dodo School sau daca va fi mai eficient – sa instruim tot personalul la Brasov.

Vom analiza si testa oportunitatea de a livra comenzile cu scutere electrice pentru a reduce delivery cost-ul si de a achizitiona direct de la producatori cele mai consistente ingrediente – mozarella, rosiile, sos-urile, etc.

In 2020

Vom avea minim 20 locatii administrate de Dodo Pizza Romania si alte 20 locatii in franciza operate de parteneri puternici si dinamici.

Pentru a atinge toate aceste obiective avem tot ce ne trebuie – o idee deosebita, un sistem care functioneaza foarte bine si este imbunatatit constant si marea dorinta de a-l realiza. Cel mai important aspect sunt oamenii care ii voi putea gasi pe parcurs, dar sunt sigur ca vom reusi!

Let’s go!

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Сила Ума. Блог о развитии » Dodo News - Ianuarie 26, 2014

    […] Пиццу» в Европе уже этим летом в г.Брашов. Серджиу поставил цель создать к 2020 году в сеть из 40 пиццерий «Додо […]

  2. Сила Ума. Блог о развитии » Додо Пицца в Румынии - Mai 29, 2014

    […] перед собой амбициозные цели. К 2020 году Сергей планирует создать сеть из 40 пиццерий в Румынии, половина которых будут […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s