handicapatul devenit campion

07/12/2013 — Un comentariu

Salut tuturor!!! Astazi stateam si faceam un lucru monoton…produceam un produs numit dodster si ma gandeam la soarta lui.

Mai intai sa va spun cum a aparut – ideea lui a venit cand sa observat ca exista perioade cand chiar nu tot personalul este ocupat, dar trebuie sa fie prezent pentru a face fata unui eventual val de comenzi. Cei de la dezvoltare produse au venit cu ideea sa se faca un anumit produs, de tipul celor care se fac in avans la Mac, produs standard, care se va cumpara permanent si mult. Ideea era sa se faca pre-fabricatele produsului, cu un termen de valabilitate de 24 de ore si cand este cerere – tot ce trebuie este sa se puna in cuptor si iese pe cealalta parte in 4 minute deja gata.

RO Dodo Menu FB 800 x 400 px-25 _dodster

Produsul trebuia sa aiba cateva caracteristici obligatorii:
– sa se pregateasca din aceleasi ingrediente din care se fabrica si celelalte produse
– sa nu aiba nevoie de conditii speciale de pastrare, decat frigider (fara congelare)
– sa aiba un termen de valabilitate rezonabil, minim 12 ore.
– si obligatoriu sa fie buuuun! de organizarea cererii din partea Clientilor – se va ocupa Dep. de Marketing

Si au facut-o! Acest dodster defapt este o lipie, multa mozarella, pui, sos Ranch si rosii. Totul aranjat, rulat si copt intr-un anume fel pentru a fi crocant in exterior (lipia) si topit dar nu fierbinte la interior.

Produsul era menit sa tina ocupati oamenii care nu au treaba la un moment dat. Nu ai ce face? Du-te si fa dodstere. Acestea se fac in avans, conform unui normativ, de ex. la ora 15:00 in frigider trebuie sa existe 5 tavi cu prefabricate de dodster (a cate 14 buc). La alta ora – este alt normativ. Totul in functie de valurile de cerere.

Si dupa mai multe incercari si schimbari de componente, metoda de asamblare si metoda de ambalare – au ajuns la produsul final, care a depasit toate asteptarile. Dintr-un produs „anti-plictiseala” a devenit star – vanzari luna noiembrie 2013 pe toata reteaua – multe zeci de mii de bucati!

In martie, cand in oras sa deschis primul si la moment singurul McDonald’s – ei au inchiriat billboard-ul 3×6 metri chiar la 3 metri de intrarea in Mac si au afisat banner-ul asta dedicat Dodster-ului:

dodster_vs_burger

Unde dai şi unde crapă!

Dupa tura mea de astazi, am iesit si mi-am cumparat unul, facut chiar de mine, probabil de-asta e atat de prost ambalat – dar e bun, foarte bun 🙂

20131207_170434

Anunțuri

Un răspuns sa handicapatul devenit campion

  1. 

    Deliciuos!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s