eficienta personalului

05/12/2013 — Scrie un comentariu

r2zXyleiGP4

Un banc despre interviurile de angajare.
– Ce stii sa faci?
– Sa muncesc!
– Si ce mai stii sa faci?
– Sa nu muncesc!

De cateva zile incoace lucrez ca ucenic in pizzerie si vad din interior cum totul este organizat astfel ca sa dai maximul din tine in cele 7,5 ore pe care le lucrezi intr-o tura. Nici o pauza de tigara, nici o plecare nejustificata, managerul de tura este mereu cu ochii pe tine.

Regulile interne sunt logice, pentru a reduce „pierderile” legate de un personal ineficient:
1. Nu se angajeaza fumatori. Din doua considerente, mirosul mainilor – majoritatea produselor se fabrica cu mainile goale, doar cateva specialitati se fac in manusi. Si desigur nu sunt permise pauzele de tigara (care ar presupune ca persoana sa isi schimbe hainele, sa iasa afara, sa se intoarca, sa se schimbe in hainele si incaltamintea de bucatarie si sa se spele/dezinfecteze pe maini). Inainte de a veni aici eu m-am lasat de fumat si chiar regula asta imi e de ajutor.

2. Nu ai voie sa nu faci nimic. Daca nu stii ce ai de facut, uita-te in jur! Daca nu vezi – intreaba managerul de tura. Daca ceva nu-ti e clar – FA CURAT!. Angajatii care muncesc de zor (dar fara sa afecteze confortul Clientilor) – atrag Clientii. Uitati-va la Dristor Kebab.

Acum cateva saptamani am fost la Sibiu si am stat 2 zile la Hilton, intr-un citybreak de ziua mea. Am primit o camera cu vedere in spate si se vedea si un cos de fum care iesea din bucatarie. Ce iesea de acolo arata nu prea bine. Si e Hilton. Ce sa mai spunem de un restaurant mediu de la noi? Lasa cineva sa intre clientii sa intre in bucatarie? Dar daca vine Sanepid-ul – se rezolva cu niste caltaboş!

Aici in orice moment ORICE client poate cere sa intre la excursie si i se va oferi aceasta posibilitate. Numai azi dimineata au fost 4 grupuri de copii cu educatorii de la gradinita si au facut pizza, au mers prin toata pizzeria, pana si in congelator au intrat. De aceea MEREU trebuie sa fie curat si nu de dragul Sanepid-ului.

3. Ai pauza de masa 2 x 15 minute sau 1 x 30 minute. Poti sa ti-o iei oricand si sa-ti mananci pizza mica oferita gratis de companie zilnic fiecarui angajat. Dar nu poti sa iesi de pe teritoriul pizzeriei.

4. La fiecare intrare in tura trebuie sa verifici noile informatii aparute in Sistemul de Standarde. Trebuie sa deschizi un biblioraft unde sunt printate si puse noile reguli sau cele modificate si sa le iei aminte.

5. La intrarea in tura, Managerul de Tura va verifica – mainile (daca ai zgarieturi sau alte probleme medicale, vei lucra azi doar in manusi de vinil), aspectul general fata / spate si cunostintele noilor informatii – daca nu stii, inapoi la invatat si se considera ca ai intarziat.

6. Sa te speli pe maini si sa te dezinfectezi de fiecare data cand vei lucra cu produse alimentare – spalat, taiat, fabricat, etc.

Si lista continua!

Cel mai important si greu este sa-i faci pe oameni sa le inteleaga si sa le respecte, pana intra in reflex si se fac in mod automat fiindca absolut toate regulile sunt menite sa faca compania mai eficienta, clienti mai multumiti, mai fideli si mai fericiti!

Anunțuri

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s