{Sticky} Reality Show: Ce fac? Cum fac? De ce scriu despre asta?

01/12/2013 — 3 comentarii

Salut, ca sa Va explic si sa imi explic de ce scriu acest blog, m-am gandit ca e nevoie de un up-post principal. Pana acum, incepand din 2005 si pana in 2013 am infiintat si administrat 3 societati in diverse domenii de activitate – B2B, constructii si retail-electronice de nisa. Am ajuns la anumite cifre, rulaje si activitate – in 2013, deja fara participarea mea in ultima parte a anului cei 12 colegi ai mei au reusit o cifra cumulata de cca. 0,7 mln. de euro – insa specializarea pe anumite nise m-a facut sa-mi dau seama ca acestea directii de business au anumite limite. De cativa ani cautam o idee mai grandioasa, eficienta, reala si nu in ultimul rand interesanta si la jumatatea lui 2013 am gasit-o: voi prelua master-franciza Dodo Pizza pentru Romania. Initial vom deschide o locatie ca studiu de caz si platforma pentru localizarea tuturor proceselor de business, dupa care vom putea dezvolta propria retea si reteaua de francizori in Romania.

mYgpqdddlaM

www.dodopizza.ro

Vom face din acest business un Business Reality Show adevarat, cu succese si esecuri, cu multa munca si experimentare, bucurii si dezamagiri.

Daca pana acum incercam sa ascundem totul, cifrele de vanzari, furnizorii, tot ceea se numeste secret comercial – acum totul va fi live, pe bune, fara nici un fapt ascuns.

Voi povesti absolut totul: de la cat am asteptat si ce probleme am intalnit la obtinerea autorizatiei de constructie, pana la cum si de ce am stabilit meniul la o anumita gama, cu cine am facut ventilatia si cum atragem diferite categorii de clienti. Si desigur rulajele lunare si structura venituri/cheltuieli. Nimeni nu stie cum va fi si ce ni se va intampla pana la urma…

Scopurile sunt:
2014 – deschiderea primei locatii la Brasov
2015 – deschidere inca doua locatii in orase din provincie
2016 – deschiderea locatiilor pentru a acoperi intreg Bucurestiul
2020 – 40 de locatii in toate resedintele de judet din tara (proprii si francize)

De ce alimentatie publica?

Activand pana acum in domenii diferite – am invatat, punctele pro si contra ale fiecareia. Alimentatia publica poate fi scalata de la mic la mare, cu investitii rezonabile daca ai un sistem bine pus la punct, ofera o conexiune si un devotament puternic cu si de la Clientii finali daca faci comunicarea bine, are o puternica latura sociala si vizibilitate in comunitatea in care activeaza si nu in ultimul rand este profitabila.

De ce Dodo Pizza?

Am avut un feeling bun inca de cand am aflat de aceasta – si intuitia nu ma inselat. Este o idee foarte buna, adaptabila la conditiile din Romania, realizata de oameni cu o viziune globala si locala in acelasi timp. In general majoritatea deciziilor care le-am facut pana acum au fost bazate pe intuitie. Stiu ca defapt deciziile se iau pe baza de studii si analize, dar de fiecare data am mers anume pe intuitie..

9bvTBFNzH-w

Cand am aflat mai multe:
– pizzerie organizata pe principiul fast-food, mai putin restaurant mai mult productie
– sistem informatic ultra-performant dedicat, scris de companie si zilnic imbunatatit
– componenta de comunicare sociala puternica – implicare in retelele sociale (Facebook, Instagram, Twitter), realizare de campanii sociale, master-class-uri de pregatire a pizzei de catre copii, sistem de fidelizare si retinere a Clientilor in locatii, sponsorizari evenimente ale tinerilor, etc.
– o echipa foarte motivata si profesionala in centrala.
– o Baza de Cunostinte si Set de Standarde pentru intreg personalul – orice operatiune posibila este descrisa si explicata.
– o echipa tanara care vine pe biciclete la munca vara, face rafting si e fun sa lucrezi, serios si fun in acelasi timp.
– si cea mai gustoasa pizza!!!

facebook_dodo

www.facebook.com/DodoPizzaBrasov

Chiar daca sunt din Bucuresti am decis sa ma mut la Brasov unde vom deschide prima locatie. Am ales Brasovul (analizam si orasele Ploiesti sau Galati/Braila) din mai multe considerente: este un oras mai dinamic si receptiv la tot ce e nou, cu o populatie cu venituri mai mari decat media in provincie. Chiar daca exista o concurenta mai bine prountata, cred ca este un oras bun de a incepe. Si nu in ultimul rand – este un oras in care e placut sa traiesti.

Momentan, din 28.11.2013 pana pe 27.02.2014 sunt la scolarizare in centrul de studiu al Dodo Pizza.

XoBBbREzZ4I

Din Martie, revin in tara si incepem… Pana atunci, voi povesti despre tot ce invat si cum invat pentru a porni cat mai „cu dreptul” cand incepem la Brasov.

Cei interesati de business, eficienta si dezvoltare – stay tunedva fi vesel!

Anunțuri

3 Răspunsuri sa {Sticky} Reality Show: Ce fac? Cum fac? De ce scriu despre asta?

  1. 

    Sergiu, salut ! Ma numesc Igor, Chisinau. Apropo – de unde cunosti rusa, daca esti din Bucuresti originar, de unde ai aflat de blogul lui Fiodor ?.

    Ma bucur pentru curindul tau proiect cu Dodo Pizza si iti urez multa bafta !

  2. 

    Sorry, am citit deja ca te-ai nascut in RM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s