lumi paralele!

30/11/2013 — Un comentariu

Salut tuturor! Saptamana asta am rezolvat tot ce mai era curent, am discutat ultimele detalii cu colegii de la SaniTex si BrandBox si am plecat spre Syktyvkar de unde scriu acum. Ma voi afla aici pana la inceputul lui Martie, cu o mica pauza de sarbatori.

Syktyvkarul este un oras de 250 mii de locuitori 2000km nord-est de la Moscova, destul de izolat din punctul de vedere al transporturilor, dar destul de animat.
syktyvkar

Am fost intalnit la aeroport de Feodor – seful mare si Andrei – unul din liderii echipei de developeri ai sistemului IT care tot este venit aici in „infiltrare in bucatarie”, defapt el lucreaza la biroul ITstilor din Moscova. Practic oricine are tangenta cu Dodo – vine si lucreaza in bucatarie ca sa inteleaga esenta si valorile brandului – chiar si conducatorii agentiei de publicitate care va crea strategia de marketing a Dodo au venit sa vada Bucataria.
20131129_082352

Astazi am stat si analizat planul proiectului cu datele fiecarei etape si responsabilul asignat. Sincer sa fiu, cand pui totul pe hartie, grafice, deadline-uri, se lucreaza mult mai energic 🙂

project_managementPunctul rosu este lansarea locatiei

Initial voi face cursul de francizor, in paralel vom traduce standardele interne, Baza de Cunostinte Dodo, vom analiza compatibilitatea caselor de marcat romanesti cu sistemul Dodo IS, analiza meniurile concurentilor si forma meniul pentru Romania si multe altele.

Ceea ce m-a uimit ca la finalul zilei de munca vineri, toti vorbeau de intalnirea de la ora 19:00. Defapt era o intalnire stabilita intre toate persoanele cheie din companie pentru ziua de azi – la care se va juca Mafia – un joc psihologic de interactiune, logica si deductie. Era ora 21:00 vineri seara si toata administratia companiei juca Mafia. Din cate mi-am dat seama asta e inca un motiv al succesului lor – conexiunile intre fiecare persoana ca participant individual si ECHIPA ca un tot intreg. Si ce era cel mai interesant – nimeni nu parea fi stresat de aceasta.

Cei care erau scosi din joc, imediat se intorceau in coltul lor si incepeau sa vorbeasca despre schimbare unei interfete din sistem sau dezbateau ce e mai bine sa foloseasca la statia „Livrare” un netbook sau un iPad?

mafia_2Eu niciodata nu am reusit sa fac ca oamenii din echipa noastra sa vina binevol si nesiliti de nimeni la munca in afara programului sau sambata la ora 17:00 sa intri in birou si sa gasesti oameni care lucrau la bannerul unei promotii viitoare, etc. Pentru mine este un miracol, cum de au reusit sa adune la un loc atatia oameni dedicati unei idei? Dar pentru asta sunt aici – ca sa invat!

Ceea ce se intampla aici este ceva extraordinar, nu am mai vazut vreodata o companie cu un istoric de doar 2 ani sa aiba atat de bine elaborate si complete standardele, implicare in partea de software a businessului atat de puternica si o latura sociala atat de dezvoltata.

La randul nostru noi deja incepem cautarile pentru posturile vacante din Brasov:
– manageri de tura – vorbitori de rusa. Primii manageri de tura vor fi foarte importanti pentru implementare.
– responsabil social media – guerilla marketer cu spray-ul graffiti in buzunar si pad-ul conectat la contul de facebook al DodoPizzaBrasov in celalalt buzunar
Celelalte posturi vor fi vacante cand vom avansa cu proiectul.

Conditii: nefumatori, dornici sa lucreze, ambitiosi;

Weekend placut tuturor!

PS. Maine mergem la Centrul de Productie Aluat si noul restaurant Orbita si incep sa lucrez la matricea meniului, de luni incepe adevaratul action 🙂

Anunțuri

Trackback-uri și pingback-uri:

  1. Сила Ума. Блог о развитии » Додо в Ульяновске - Decembrie 1, 2013

    […] блог на румынском, в котором рассказывать о своих бизнес-приключениях в России и почему он выбрал франшизу из небольшого […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s