Ignorance is a bliss – anul 2007

29/09/2013 — Scrie un comentariu

Ca si despre oricare alt an pot sa spun „a fost un an bun” dar privind din rutina zilnica a unui moment luat aparte – nu e deloc asa. Ca si orice start-up – eram mereu in cautare de bani pentru dezvoltare – cresterea stocului, realizare de site-uri si materiale publicitare, dezvoltarea gamei de produse, angajari, etc.

La inceputul lui 2007, in februarie, infiitam a doua societate – SaniTex Hygiene SRL care va avea ca activitate – comercializarea de produse profesionale pentru igiena si curatenie.

Candva demult, prin 2003, vedeam in localuri uscatoare de maini si dozatoare de sapun avand pe ele marca Holdmann. Documentandu-ma si observand cat de mari au devenit si faptul ca unii furnizori actuali ai celeilalte firme produceau astfel de echipamente m-am hotarat sa incep o a doua activitate.

Permanent consideram ca activitatile trebuie sa fie separate – firme separate pentru activitati diferite. Sa nu punem impreuna merele cu perele. Chiar daca atunci ca si acum (din pacate) firmele inca au bugete, contabilitate, cashflow comun. Dar ca identitati si prezenta pe piata erau total diferite.

Dificultatile erau inca din prima zi, chiar de la realizarea listei de preturi. La proiectul „antirozatoare” aveam cca. 30 produse pe care le puneai intr-un excel si aveai gata o oferta de pret generala. Dar cand ai 500 de produse, cum faci?

Desigur inca nu aveam o gama de produse atat de mare – abia incepeam sa contactez furnizori, dar lista de preturi trebuia gandita sa aiba o continuitate si scalabilitate.

Imi amintesc un citat „pictorii buni – se inspira, pictorii mari – fura” 🙂 nu sunt dedeparte nici una din ele, dar am luat ca model lista de preturi de la Holdmann, formatul careia era cel mai bine si sugestiv structurat.

Nu pot sa spun ca imi pare rau ca aceasta firma a dat faliment in 2011, dar este pacat cand ceva bun se duce la vale atat de vertiginos.

Cifrele de afaceri pe 2007 al ambelor societati:

BrandBox SRL: 446,922

SaniTex Hygiene SRL: 443,785

Evenimente marcante pentru 2007:

– inceperea angajarilor. Primele dezamagiri, in special din nestire. Este naiv sa gandesti ca angajezi o persoana care va lucra cot la cot cu tine. Motivatia si organizarea isi fac treaba, dar pana la a intelege asta – trebuie sa faci niste greseli.

– infiintarea unei noi directii de activitate SaniTex – produse profesionale curatenie.

Amenajand micul show-room cu produsele SaniTex in 2007

Amenajand micul show-room cu produsele SaniTex in 2007, scuze pentru en-face 🙂

Anunțuri

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s