Rezultatele lui 2006

25/09/2013 — Scrie un comentariu

Acum, dupa ce au trecut multi ani si o criza – 2006 pare ca dintr-o alta lume. Pentru firma se terminase bine, cu o cifra de afaceri de 215,224 lei. Abia invatam cum se face o oferta, cum se discuta cu clientii – de la mic la mare, furnizori, transporturi internationale, comisionari vamali si alte aspecte.

Atunci ma loveam prima data de subiecte care le-am „invatat” la facultate – imi pareau cunoscute cuvintele resurse umane, bilet la ordin, scadenta, taxe vamale – dar acum le reinvatam pe viu si mi-am dat seama ca este pe bune, nu ca la scoala.

Preponderent vanzarea se facea prin intermediul site-ului http://www.antirozatoare.ro

Asa cum bani disponibili nu prea erau – functiona publicitatea alternativa – afisele lipite pe stalpi. In acea perioada nu era atat de strict ca in prezent, cu toate acestea si acum e plin orasul de „aduc nisip”. Cea mai frumoasa perioada de lipit afise este ora 4 dimineata vara, singura ora la care auzi cum canta pasarile in Bucuresti si din Gara de Nord pleaca/intra trenuri cu goarna lor specifica. Frumos. Se mai intamplau si momente mai putin placute cand te vedea Jandarmieria, dar n-am patit-o prea grav niciodata.

Cred ca inca nici nu auzisem de Google Adwords si ma intrebam cum de apar reclamele acolo?

Atunci am inteles importanta publicitatii – dupa o noapte si lipit de 300-400 de afise, ziua telefonul suna de 3 ori mai mult decat intr-o alta zi similara.

La sfarsitul anului aveam gama de produse alcatuita din 15 articole, majoritatea din Asia importate direct.

In 2006 au fost doua mari evenimente pentru noi. Primul – echipei mele din 1 persoana se alaturase si maica-mea – care din acel moment a preluat activitatile financiar-contabile si a fost si este cea mai importanta persoana in firma. Si al doilea – eram constient ca trebuie sa largesc gama cu o categorie aparte de produse – aparate anti-insecte cu UV. Era aproape intrarea in UE si normele de acolo urma peste noapte sa devina norme aici – si aparatele anti-insecte devineau obligatorii pentru societati din alimentatia publica. Vedeam un mare potential in ele.

Asa am observat ca unii producatori de aparate anti-insecte cu care negociam (care erau in gama noastra de produse) fabrica si produse specifice sectorului AFH (Away From Home) – uscatoare de maini, dozatoare de sapun, etc. Atunci venise ideea sa mai deschid o firma separata care va comercializa aceste produse, Dar sa nu intru prea departe…

masina

Chiar daca nu o mai are firma demult, poza este o amintire placuta, prima masina cumparata in leasing la sfarsitul lui 2006

Anunțuri

Niciun comentariu

Fii primul care începe conversația!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s